Tévhitek és jó tanácsok a hajhosszabbításhoz

Tévhitek az afrofonásról:
Nem, nem lesz tőle göndör hajad, ha csak fonás előtt nem volt már eleve göndör.
Nem, nem hullik ki az összes hajad tőle, csak azok a hajszálak, amik természetesen kihullanának azok benne, maradnak a fonásban, mert nem tud kiesni, és amikor lebontjuk akkor nagyon soknak, tűnik a mennyisége. Egy átlagos hajhullás napi száz szál minimum ezt szorozd be azzal, hogy hány napig hordtad az afrodat. Durva a mennyiség?
2-3 mosás után rá jössz, hogy eddig is ennyi hajad volt csak 2-3 hónap alatt megszoktad, hogy mekkora az afros tincseid mennyisége, ezért tűnik semminek utána, ne izgulj néhány mosás és újra minden a régi. ( Sokszor sajnos minden a régi. .-)))
Nem, nem tudom csak a tövét befonni ha lenőtt, ha valaki rájött hogyan kell szóljon.

Jó tanács:
Ha viszket a fejed, az azért van, mert a súly többlettől begyulladtak a kis hajhagymák (főleg a baba hajasokra jellemző, elöl és oldalt) NE vakard, mert kivakarod a hajhagymád és oda nem biztos, hogy újra kinő a hajad ahol kivakartad. HA nem bírod, akkor dörzsöld, vagy nyomkodd meg az ujjaddal FINOMAN nem úgy, mint egy vadmacska. Vagy kend be körömvirág krémmel, vagy bármilyen hűsítő, nyugtató hatású krémmel.:-))) Ezek megnyugtatják, lehűtik és hamar visszahúzódnak a kis piros pöttyök is.
A hajszárítótól tönkre megy ezért kizárólag a levegőn, szárítsd.
Amikor lenő kb. 2-3 cm-re, akkor gyere vissza, és újra fonjuk az elejét, ami kilátszik így még 2-3 hónapig nőhet, hátul meg a kutyát nem érdekli mekkora a lenövésed, mert úgyse látszik ki.
Ehhez új póthajra lesz szükség, mert a régit, ha leszedem, mehet a kukába.
Túl sokáig fent hagyott (4-6 hónap, de leginkább a lenövéstől függ) afronak az a veszélye, hogy amikor bontom le, nem lehet a rasztákat úgy kibontani, hogy ne sérüljön a saját hajunk, és jól megtéplek közben, ami pedig a fejbőrnek nem tesz jót, tehát tartsd be a 2-3 hónapot, még ha el is takarod a lenövésed egy kenővel, hajpánttal.
Zselét, waxot, hajrögzítő kenceficéket ne használj rá, mert nehéz lebontani mivel ragadnak, főleg ha még vizet is kapnak. Áztál már el lakkos hajjal, akkor el tudod képzelni, miről beszélek.

Tévhitek a felvarrt, hosszabbított hajról:
Sokszor nem is maga a felvarrás van rosszul elkészítve, hanem a póthaj minősége miatt, azt gondolod, hogy nem is jó ez a varrás. Kb. 20 éve létezik Magyar országon akkor gondolod tőlünk nyugatra mióta létezik.
De van, aki lazán fon, ezért meg csúszik, vagy le is esik. Ez már technikai probléma.
Ha rendesen van elkészítve, akkor nincs vele gondod 2-3 hónapig. Nem hullik ki tőle a hajad és nem is törik le alatta, csak ami 2-3 hónap alatt kiesne természetes hajhullás miatt az benne marad a fonásokban ezért, amikor lebontjuk soknak tűnik egyszerre. Persze a póthaj tömegét is megszokod, tehát amikor lebontjuk, azt hiszed, hogy nem is maradt a sajátodból és egyébként is töredezettnek tűnik, hát igen nekem is könyörögnöm kell, hogy minden újra varrásnál hagy vágjam le a hajvégeit a vendégeimnek, mert nem engedik, pedig ezt kell és kész, mert csak akkor lesz egészséges hosszú hajad alatta.
A fent leírtak nagyjából igazak a tincses technikák esetében is.