Póthajakról

Tévhitek a póthajakról:

Léteznek műhajak, igazi (valódi) emberi (humán) hajak és van az európai minőségű haj.

Vannak elég jó minőségű műanyagból készülő póthajak, amik vagy copf, pepi, paróka vagy pedig felfűzve felvarráshoz kapható. Szép kis csomagban előre legyártva kaphatóak. Már 8 000 Ft-tól, csurik már olcsóbban is kaphatóak.

Aztán van az úgynevezett humán vagy emberi haj, amit nagy betűkkel hirdetnek, hogy milyen jó minőségű, de előre becsomagolva, legyártva, ha száz csomag egyforma szőkét szeretnék az is megoldható. Szóval kérdem én, nem sántít itt valami???
Szerintem ezek vagy nem is igazi hajak (én még nem láttam két különböző vendégen egyforma minőségű saját hajat, mert ha a színe nem is, de az egyik vastagabb, hullámosabb, stb., mint a másik.), vagy ha mégis akkor ezek valószínűleg a már ázsiai, vagy indiaira keresztelt póthajak. Ezek is általában szépen előre legyártott (papírral ellátott) tasakokban kaphatóak. Számuk van a színeknek. (pl.22, vagy 613 a szőke)

Ezeket azért nem ajánlom, mert amikor meg vesszük még szebbek, mint az európai minőségűek, DE amint használódnak egyre nehezebb kezelni őket és jobban gubancolódnak, nehéz kifésülni. A gépi tresszelés (fűzés) miatt pedig általában hullanak is. Valószínűleg egyben egy 1-2 méter széles fűzésben vannak gyártva és nem méretre szabva, mint az európai.
Újabban már árulnak kézzel fűzött, de ázsiai, indiai, sőt már kevert szálas hajakat is, szóval vigyázat nem minden arany, ami fénylik.

Ázsiai, indiai hajból is van jó minőségű, de ezek, már nem is annyira olcsók. Én esetleg a feketét mondanám használhatónak, de erre nem vennék mérget. ÉN kizárólag európai minőségű hajat ajánlanék mindenkinek, mert ezzel biztosan nem lesz gondod.

Eredeti, európai haj:
Tehát ugyan olyan haj, mint ami a fejünkön van, mivel mi is európai emberek vagyunk. Szóval ezeknek a végén rajta hagynak több- kevesebb töredezett részt, hogy legyen miből formára igazítani. Én csak natúr, azaz még soha nem volt festve, vagy dauerolva, hajat használok szívesen. Van, aki festetett is felrak, én szeretem tudni az előéletét a hajnak.
Ezek a hajak kézzel vannak tresszelve (fűzve), utána pedig még jó néhányszor át van varrva varrógéppel azért, hogy ne hulljon belőle a haj és ne tudj belefésülni.
Tehát ez legyen az első, amit megnézel egy póthajon. Az állaga, színe olyan, mint egy természetes hajnak (Lehet, hogy nem tökéletesen egyszínű mindenhol, lehetnek őszhajszálak benne.) tapintása az egyiknek puhább, a másiknak szárazabb, mint a sajátunknál. Ha gyanúsan szép egy haj akkor érdemes többször meg tapogatni, van egy jellegzetes haj illata is, amit még a fertőtlenítés sem vesz el. Igazából ezt érezni kell, én is sokat válogatok, mire megtalálom az igazit. Az üzletekben minden eladó, tehát a szart (elnézést) is eladják valakinek.
Van egyenes, hullámos, göndör, világos, sötét barna, fekete, ritkán egészen világos szőke, ami valószínűleg gyermek haj nem túl hosszú és a tapintása nagyon puha, mint a gyerekek hajának, de ezek iszonyú drágák viszont gyönyörűek. Érdemes megnézni, ha már fel van fűzve, hogy vannak e rövidebb szálak is a sorban, mivel hiába, szedjük ki a rövidebb szálakat, és hosszra húzzuk tresszelés előtt a hajat, azért minden rövidebb szálat nem tudunk kiszedni belőle.
Szóval tapogatni kell és gyanakodni, ha valaki nagyon olcsón kínál európai hajat, mert az még mindig nagyon drága, vagy szóljatok nekem is, ha találtok olcsón.
Remélem segítettem egy kicsit jobban eligazodni ebben a haj kavalkádban.